Get Adobe Flash player

Staf/medewerkers

Op 14 augustus 2019 is Ruud van Ginneken gecertificeerd als ACRA supervisor door Bob Meyers in Arnhem. Ruud heeft een enorme passie in het werken met jongeren. Hij geeft het volgende aan:

Adolescenten met ACRA behandelen is een uitdaging! Het is een dynamische doelgroep waarin ouders nog vaak grote rol spelen in de opvoeding. Adolescenten met verslaving zijn gewend aan negatieve communicatie, verlies van plezier in gezonde activiteiten en daarbij is gebruik van middelen vaak de norm binnen hun peergroup. Als ACRA supervisor is mijn missie om behandelaren beter toe te rusten op het werken met deze complexe doelgroep. Het voorziet in verschillende procedures (anders dan CRA) met de adolescent en ouders. ACRA gaat uit van een niet-confronterende therapeutische houding. Als het bijvoorbeeld lukt om ouders en hun kind meer positieve communicatie te leren dan liggen de wegen open naar herstel van de relatie. Iets wat een belangrijke bekrachtiger kan zijn om minder middelen te willen gebruiken. Ik zou elke behandelaar die met jeugd werkt het ACRA opleidingstraject kunnen aanbevelen. Voor mij is het een verrijking en geeft ACRA meer handvatten om goede behandeling te kunnen bieden.  

Ruud van Ginneken, IrisZorg, polikliniek Nijmegen.

 

Olivira Candido de Souza is op 20 augustus 2018 gecertificeerd als Nederlandse CRA trainer. Hiertoe heeft zij een formele opleiding volbracht met daarin deelname aan diverse interne en externe CRA trainingen en heeft zij daarnaast bekwaamheid aangetoond om alle CRA procedures op een gestructureerde en energieke wijze te kunnen overbrengen. Zowel Robert J. Meyers als H. Roozen wensen Olivira veel succes toe. Ze zal vanaf heden CRA trainingen gaan uitvoeren namens RMC.

Sinds ik mijn eerste CRA training kreeg van Hendrik Roozen, wist ik het…. ik wil CRA therapeut, CRA supervisor en CRA trainer worden! Een ambitie die ik niet heb los gelaten. Hoe meer ik met de CRA werk, hoe enthousiaster ik er van word. Voor mij is het heel leerzaam om vanuit alle verschillende perspectieven met de CRA te kunnen werken. In mijn recente opleiding tot CRA trainer heb ik onder andere een aantal trainingen van Hendrik mogen bijwonen. Bijzonder hoe ik steeds weer nieuwe dingen hoorde, waar ik vervolgens weer mee aan de slag kon. En nu ben ik dan eindelijk zelf trainer! Ik ben zeker nog niet uit geleerd, maar er is een mooie basis gelegd, waar ik de komende jaren zeker op verder kan bouwen. Ik hoop dat ik als trainer deze mooie methodiek aan veel collega’s over mag dragen!

Olivira Candido de Souza, IrisZorg, polikliniek Nijmegen.